De explosieve groei van Office 365

De explosieve groei van Office365
Mathias Smet
Zaakvoerder MathIT
Gepubliceerd op 11/09/2019

Onder leiding van Satya Nadella heeft Microsoft het marktaandeel teruggewonnen die het de afgelopen jaren heeft verloren van andere technische reuzen.

Éen van de sleutels tot het succes van Microsoft is de gestaag toenemende adoptie van de Office 365-abonnementendienst – inclusief de veelgebruikte Office 365 voor Bedrijven.

Twee recente statistieken die inzicht geven in waar Office 365 naartoe gaat:

  1. 1 op de 5 zakelijke medewerkers maakt nu gebruik van een Office 365 cloudservice.
  2. Office 365 is de meest gebruikte cloudservice naar aantal gebruikers.

Implementatie van Office 365 per industrie

Naast de speciale Office 365-licenties voor onderwijs en overheidsorganisaties, zijn er veel sectoren die Office 365 de beste productiviteits- en cloudoplossing vinden die er is.

Office365 on all devices

Op dit moment heeft de financiële dienstverleningssector de hoogste implementatiegraad. Dit is logisch, aangezien financiële instellingen van oudsher snel nieuwe technologie toepassen en ook grote gebruikers zijn van Office-apps zoals Excel. Microsoft’s focus op het voldoen aan de FISC- en GDPR-databeschermingsvereisten maakt Office 365 ook een natuurlijke keuze voor een branche die regelmatig handelt in de transactie van gevoelige gegevens.

Op de tweede plaats na de financiële dienstverlening is de productiesector overgestapt op Office 365 en in het bijzonder de OneDrive-app voor cloud-opslag, met een snelheid van meer dan 26% van de gebruikers.

Aanvankelijk met een tragere implementatiesnelheid, heeft de zorgsector een recente opleving van het gebruik gezien, mede door het feit dat Microsoft een intern team heeft opgericht dat specifiek is belast met het voorzien in hun behoeften. Microsoft heeft afgelopen januari een Healthcare & Life Sciences Virtual Conference gehouden en heeft ervoor gezorgd dat Teams de HIPAA-compliance heeft en over zorggroepen beschikt die van dat platform hun standaard communicatiemiddel moeten maken.

De juridische sector implementeert ook massaal Office365 en meer bepaald Sharepoint Online. Dit is een documentmanagementsysteem waarin makkelijk gezocht kan worden en waarmee informatie kan worden gedeeld.

Heeft Microsoft de oorlog in de cloud reeds gewonnen?

Volgens Bitglass bedroeg het gebruik van Office 365 in 2016 wereldwijd ongeveer 34%. Dat aantal steeg tot 56% in het derde kwartaal van vorig jaar.

Dit betekent dat meer dan de helft van de 81% van de totale organisaties die de overstap naar cloud-diensten hebben gemaakt, nu Office 365-gebruikers zijn.

Vergelijk dat eens met de relatief stagnerende groei van Google’s G Suite sinds 2016.

De explosieve groei van Office365

Een paar statistieken die Microsoft heeft vrijgegeven

  1. Er zijn nu meer dan 155 miljoen zakelijke gebruikers van Office 365 (2018).
  2. In 2017 had de Outlook mobiele applicatie 90 miljoen gebruikers.
  3. Microsoft Office is meer dan 1 miljard keer gedownload op Android (2018).
  4. Office 365 maakte zijn debuut in de Mac App Store in januari van dit jaar (2019).
  5. Er zijn nu 500.000 bedrijven die Microsoft Teams gebruiken, waaronder 91% van de Fortune 100 (2019).

Wat betekent dit voor de KMO?

Aan de ene kant ziet de toekomst er rooskleurig uit. Met Windows 10 en Office 365 abonnementen die binnen 13 maanden na investering een positieve ROI laten zien, zijn er genoeg licenties en opties voor elk bedrijf.

Het personeelsbestand zal blijven evolueren in de richting van een “werk van overal en op elk apparaat” model. Kleine tot middelgrote bedrijven die niet investeren in een bewezen cloud service-oplossing lopen nu het risico dat ze in de toekomst niet meer kunnen concurreren op het gebied van personeel, productiviteit en productie.

Wilt u met een expert spreken over Office 365? Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Office365 overwegen voor uw onderneming?

Neem contact op